top of page

Projectomvang: ca. 2.800 m2

Installatiekosten: ca.

Branche: Leisure

Buro Kino Rotterdam

Opdrachtgever:                                      Buro Kino Rotterdam

Architect:                                                 Studio Steenbruggen

Constructeur:                                          Van Roekel & Van Roekel

Adviseur Installaties:                             Hans van Dam Projectmanament & Advies

 

In het oude pand van LantarenVenster in Rotterdam-West komt een nieuwe bioscoop: KINO/BURO. Deze combinatie van filmtheater (KINO), creatieve werkplaats (BURO) en een multifuctionele (theater)zaal komt uit de koker van Jan de Vries en Frank Groot.

 

Met het nieuwe initatief van de twee jonge bioscoopondernemers is het plan vier nieuwe bioscoopzalen, een theater, culturele werkplekken en een bruisend café, te realiseren in het bestaande pand aan de Gouvernestraat in Rotterdam. Initiatiefnemers Jan de Vries en Frank Groot hebben een indrukwekkend verbond gesloten met partijen als Cineville en het IFFR en distributeurs als A-Film Benelux, Cinéart en Warner Bros. Met een aantrekkelijke open gevel, het vervangen van de krappe bestaande filmzaaltjes door vier mooie nieuwe zalen en de belofte van een interessant aanbod van artistieke films is het de bedoeling om in de loop van 2016 de deuren te openen.
 

 

Mijn rol in dit project:
 

Installatieadviseur, verantwoordelijk voor het ontwerp van de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties t/m de aanbesteding.

Foto's project:

bottom of page