top of page

Projectomvang: ca. 32.000 m2

Installatiekosten: ca. € 8.000.000

Branche: Retail

Hoog Catharijne - CU 2030

Opdrachtgever:                                           Corio Vastgoed Ontwikkeling

Architect (vormgeving):                             Altoon Partners

Architect (technisch ontwerp):                OeverZaaijer Architectuur

Constructeur:                                               Van Rossum

Adviseur Installaties:                                  Galjema Technisch Adviesbureau

BIM Installaties:                                            Veccins 3D

 

Het voorzet gebouw is een onderdeel van het totaalproject “Nieuw Hoog Catharijne‟ (NHC).  Het vormt de nieuwe entree vanaf het station NS naar het gerenoveerde winkel- en kantorencomplex Nieuw Hoog Catharijne. De opdrachtgever wil door middel van zorgvuldige bouwkundige en installatietechnische uitbreidingen en aanpassingen, de kwaliteit en beleving van het bestaande winkelcentrum moderniseren en verbeteren.

 

Er wordt beoogd invulling te geven aan de ambitie om het winkelgebied op een duurzame, economische en toekomstbestendig wijze te renoveren.

De bouwopgave is verdeeld over 7 bouwlagen. Het project bestaat uit het renoveren en uitbreiden van de winkels op de 1e en 2e bouwlaag en het kantoor Radboudburcht. Op de lagen 00 en 0T (tussenlaag) zijn de magazijnen gepositioneerd alsmede de techniek ruimten welke benodigd zijn om de nieuwe en te renoveren installaties in onder te brengen.

 

De nieuwe entreepartij opent de deuren naar een atrium van 18 meter en vindt aansluiting op 5 achterliggende bestaande bouwlagen. Het totale oppervlak van de

renovatie/uitbreiding binnen de projectdemarcatie bedraagt ca. 32.000m². De retail in dit gebied zal geheel conform de nieuwe stijl worden opgeleverd in het nieuwe “look and feel” concept. De kantoren op de bovenste 3 verdiepingen zullen een moderne uitstraling krijgen met uitstekende faciliteiten.

 

Het Voorzetgebouw is ontwikkeld met behulp van bouw informatie modelling (BIM). Het doel hiervan is, naast het reduceren van faalkosten, de toegankelijkheid van de bouwinformatie te verbeteren en te vergroten.

 

Het BIM proces is gebaseerd op integrale samenwerking. Van alle partijen wordt een optimale inspanning verwacht om uiteindelijk de prestaties te leveren die vooraf met elkaar zijn vastgelegd.

 

 

Mijn rol in dit project:
 

Installatieadviseur en ontwerpmanager in opdracht van Galjema-Veccins 3D. Verantwoordelijk voor het ontwerp van de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties t/m de aanbesteding. Optredend als contactpersoon naar de opdrachtgever.  

 

Foto's project:

Video project:

bottom of page