top of page

De Diamantbeurs: het nieuwe centrum voor de Creatieve Industrie

Sijthoff Media Groep en Beheer Brouwershoff hebben de Diamantbeurs aan het Weesperplein kunnen verwerven. Op deze locatie gaan zij een nieuw centrum voor de Creatieve Industrie ontwikkelen. Dit centrum opent de deuren in de zomer van 2016. Verkopende partij was ACTIAM, onderdeel van Vivat Verzekeringen. Architect van dit nieuwe centrum wordt Heyligers design + projects.

De Diamantbeurs voorziet in een functie die nu niet ingevuld wordt

Vanwege de opkomst van de nieuwe media is de creatieve sector de afgelopen jaren fundamenteel getransformeerd. De nieuwe creatieve bedrijven zijn kleiner dan voorheen en meer geënt op samenwerking, creativiteit en continue innovatie. Er zijn in de stad al enkele voorbeelden van zogenaamde bedrijfsverzamelgebouwen. Wat echter ontbreekt is een centrale locatie waar de belangrijkste spelers gevestigd zijn. Denk daarbij aan branche- en beroepsverenigingen, die allerlei activiteiten initiëren om de marktpositie van de sector uit te bouwen. In de markt bestaat de behoefte om deze activiteiten op één locatie te concentreren.

Willem Sijthoff, Sijthoff Media Groep: ‘We zijn zeer verheugd dat we De Diamantbeurs hebben kunnen aankopen. De Diamantbeurs voor de Creatieve Industrie kan dé centrale plek worden, waar alle professionals uit de creatieve sector samenkomen’. We zijn ervan overtuigd dat we met dit nieuwe centrum een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van Amsterdams tot dė creatieve metropool.

Maarten Feilzer (directeur Brouwershoff): ‘De Diamantbeurs leent zich uitstekend voor een bedrijfsverzamelgebouw, zowel qua ligging en uitstraling, als qua omvang en vloerindeling. En natuurlijk vanwege haar geschiedenis: De Diamantbeurs staat symbool voor ondernemerschap, handel en creativiteit waar Amsterdam succesvol mee is geworden’.

Willem Heyligers, directeur Heyligers design + projects: ‘Met deze opdracht voor de transformatie van de voormalige Diamantbeurs (Gerrit van Arkel 1910) zien wij vele mogelijkheden om dit gebouw weer tot een architectonisch icoon van de stad te maken.

Het kruispunt van de Creatieve Industrie

De Diamantbeurs ligt zeer centraal, op het kruispunt van diverse creatieve hotspots: de Balie, het nieuwe The Embassy-complex, de Rijksakademie van de Beeldende Kunsten, de mediafaculteit van de HvA en de toekomstige ‘StartupDelta’ op het voormalige Marine-terrein. De Diamantbeurs ligt ook in het midden van dé kennisstraat van de hoofdstad, de zogenoemde Knowledge Mile.


Comentários


Recent Posts
Archief op datum
bottom of page